Monday, September 29, 2014

Çalışmayan BH Kodları Ve Dropbox Sorunu

Son günlerde Blog Hocam’da paylştığım eklentilerin bazılarının çalışmamaya başladağını fark etmişsinizdir. Sorunun ne olduğu ve çözümüyle ilgili bir yazı yazmak için anca fırsat bulabildim. Konuya geçmeden önce buradaki eklentilerle ilgili kısa bilgi vermek istiyorum.

 

Hem kendim kodladığım, hem de hazır alıp düzenlediğim tüm eklentileri Blog Hocam’da paylaşmadan önce test blogumda mutlaka deniyorum, düzgün çalışıp çalışmadığına emin oluyorum. Paylaştığım eklentilerin hiçbirinde ne herhangi bir reklam, ne de manipüle edici bir gizli kod yoktur.

 

Gelelim son günlerde çalışmayan eklentilerin sebebine. Eklentilerin bazlarında harici javascript veya css dosyaları vardır. Bu dosyaların hepsini silinmemesi ve güvenli olması için kendi Dropbox hesabımda saklarım. Birisi bu eklentileri kullandığı zaman ilgili javascript veya css dosyası benim dropbox hesabımdan çağırılır ve çalışmaya başlar. Peki herşey normal ve kusursuz gibi gözüküken bu sorun nereden çıktı?

dropbox

 

Görmüş olduğunuz bu resim bir süre önce Dropbox ekibi tarafından bana gönderilen bir maile ait. Söylediklerine göre benim herkesle paylaştığım bu javascript, css gibi dosyalar çok fazla trafik harcadığı için askıya alınmış. Bu yüzden şuan eklentilerin bir kısmı çalışmıyor.

Fakat endişe edecek bir durum yok. Dropbox dosyaları silmedi, sadece kullanımını durdurdu. Dolayısıyla tüm dosyalar şuan bende mevcut. Bu dosyaları tek tek başka bir sunucuya yükledim ve yine herkesle paylaşıma açtım.

 

Sizin yapmanız gereken şey ise şu;

 

1. Eklemiş olduğunuz eklentide Dropbox’a ait linki bulun (https://dl.dropbox.com/…….. şeklinde)

2. Blog Hocam’da çalışmayan ekentiye ait yazıyı bulun.

3. Dropbox linkinin yerine güncellenmiş yeni linki bulun (http://yourjavascript.com/……. gibi) ve Dropbox linkinin yerine onu kopyalayın.

 

Not: Çok fazla dosya olduğu için arada atladıklarım olabilir. Çalışmadığını düşündüğünüz linkler varsa veya linki değiştirirken problem yaşarsanız bu yazının altına yorum bırakın  lütfen. En kısa sürede ilgilenip yanıtlamaya çalışacağım.

Wednesday, September 24, 2014

HTML ve HTML5



HTML zengin bir metin dilidir. İngilizce açılımı ( Hyper Text Markup Language )’ dir. İnternet üzerinde veri paylaşımı için kullanılan en yaygın metin tabanlı dildir. Ve son sürümü de HTML5’ tir. Gelin bir de HTML ve HTML5 arasıdaki farklılıklara bakalım.



HTML, bir programlama dili değildir öncelikle. Programlama dili olarak da tanımlanamaz. Çünkü HTML kodlarıyla baştan aşağıya bir program yazılamaz. Ancak HTML dilini yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir. HTML, web tarayıcısı yazılımları tarafından düzgün şekilde görüntülenmesi için gereken kurallarda yazı, görüntü, video gibi değişik verileri ve bunları birbirine basit yoldan bağlar. HTML, Dünya Çapında Ağ Birliği ( W3C ) tarafından standartlaştırılmıştır. Son sürümü olan HTML5 Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Opera tarayıcılarının güncel sürümmerli tarafından kısmen de olsa desteklenmektedirler. Ama Google Chrome da ve Safari tarayıcıların da çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır.



Günümüzdeki HTML 4.1 sürümü, css desteğiyle düzenli ve sağlam bir yapıda kodlanırsa kodlansın yine de fazladan yazılan kodların işlevselliğ bozduğu da bilinmekteydi. Html5 de bu ihtiyaçları karşılamak için geliştirilmeye başlanmıştır. Şu an deneme aşamasındaki HTML5’ i youtube sunuma çıkartmıştır. Ses ve film etiketleri vs. daha bir çok yönleriyle birlikte kullanılması geren HTML5, sadece bir biçim dili olması dışında web uygulamaları oluşturmamızı da sağlayacaktır. Üstelik CSS3 ve Javascript ile birleştirmek daha da güçlü, sağlam ve uyumlu uygulamalar yapmamıza imkan sağlayacaktır. Bu sayede de yüksek ihtimalle uygun şekilde kullanılabilecektir. HTML’ in son sürümü olan HTML5 ‘ deki yeni elementlerin bir kaçı şunlardır;



< canvas > sayfada bir tuval alanı oluşturmamızı sağlar ve tuvale javascript ile çizim yapılabilir. < audio > sayfa da ses oynatıcı bir modül ekler. < video > video oynatıcı bir modül ekler. < progress > işlem süreci göstergesi ekler. < caption > başlık olarak düşünülen metinleri düzenler. < header > sitenin başlık ve açıklama içeriğini alır. < nav > menüleri ve bir takım zaruri işlevleriiçine alır. < footer > sitelerin en alt kısmını içine alır. < section > sitelerin ana içerikte ayrı yazılan kısımdır.



Wednesday, September 17, 2014

BLOG WİKİ DİZİN BACKLİNK

BLOG WİKİ DİZİN BACKLİNK

Merhaba bloguma hoşgeldiniz.
Bu makalemde daha önce bahsettiğim blog backlink dizin sitelerinden söz ederek paylaşımda bulundum.
Şimdi ise, blog wiki dizin backlink sitelerini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydasını görüp bir teşekkür edersiniz.
Evet arkadaşlar gecenin bu vakti sözü uzatmadan konumuza dönüyorum. Aşağıda Wiki dizin backlink alabileceğiniz siteler yer almaktadır.

Wiki Backlinks

http://wikipedia.org/
http://tr.wikipedia.org/
http://imwiki.org
http://wiki.zyleria.com/
http://wiki.hurtom.com/
http://wikiliterature.com/

Esen kalın...

Monday, September 15, 2014

Instagram Fotoğrafları Bloga Nasıl Eklenir?

Bu yazı murat-aktas.com’un sahibi Murat Aktaş tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

 

Instagram, şüphesiz sosyal medyanın en çok rağbet gören fotoğraf paylaşım sitesi. Eğer bir blogunuz varsa(özellikle fotoblog) ve sıkı bir instagram kullanıcısı iseniz fotoğraflarınızın blogunuzda görünmesini istemeniz gayet doğal. Instagram yakın zamanda bu konuda bir adım attı ve bünyesindeki fotoğraf ve videoları yerleştirme(embed) kodları ile kullanılabilir hale getirdi. Fakat gelin görün ki bunu ancak tek bir fotoğraf için yapabiliyorsunuz. Yani instagram'ın ana akışındaki gibi ızgara şeklinde fotoğraflarınızı yanyana dizemiyorsunuz.

 

Kullanacağımız araç; SnapWidget ve tam da bu sorunu bizler için çözülebilir hale getiriyor. Öncelikle online siteye gidiyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir form çıkacak.

 

instagram%2Bwidget[1]

- Username(#1) kısmına blogumuzda fotoğraflarını sergileyeceğimiz kullanıcının adını giriyoruz. İsterseniz kullanıcı adı yerine sadece belirli kelimelerden oluşan etiketleri de ekleyebiliyorsunuz.

 

- Bunu yapmak istiyorsak Hastag(#2) bölümüne istediğimiz etiketi yazıyoruz, kullanmak istemiyorsak da boş bırakıyoruz.

 

- Widget Type(#3) bölümünde de widgetimizin görünüm türünü belirliyoruz. Grid(Izgara), Board(Pano), Scrolling(Kaydırma), Slideshow(Slayt), Map(Harita) türlerinden istediğimizi seçiyoruz. Grid ve Board haricindeki diğer modları seçtiğinizde formunuz küçülüyor. Buradaki maddelerin çoğu aynı olduğu için sadece Grid ve Board türünü anlatmaya devam ediyoruz.

 

- Widget türünü seçtikten sonra Thumbnail Size(#4) kısmına her fotoğrafın hangi boyutta olmasını istiyorsak o sayıyı yazıyoruz.

 

- Layout(#5) bölümüne yanyana ve alt alta kaç fotoğraf olmasını istediğimizi yazıyoruz.

 

- Photo Border(#6) kısmında, fotoğrafların çerçeve içinde olmasını istiyorsak No diyoruz.

 

- Background Color(#7) bölümünde arkaplan rengini ayarlıyoruz. Buraya istediğiniz rengin HTML kodunu girebilirsiniz. Arkaplanın şeffaf görünmesini istiyorsanız burayı boş bırakabilirsiniz.

 

- Photo Padding(#8) bölümüne ise fotoğraf aralarında kaç piksel boşluk istediğimiz yazıyoruz.

 

- Hover Effect(#9) kısmında Fade In derseniz fotoğraflarınız biraz bulanık görünecek, fare ile üzerine gelindiğinde ise düzelecektir. Fade Out kısmı da işlemi tam tersine çevirir. Hiçbir efekt istemiyorsanız da None diyebilirsiniz.

 

- Fare ile fotoğraflarınızın üzerine gelindiğinde paylaşım butonları çıkmasını istiyorsanız Sharing Buttons(#10) kısmına Yes diyin, eğer istemiyorsanız da No.

 

- Responsive(#11) kısmı da widgetinizin açıldığı ekranın boyutuna göre ayarlanmasını sağlar. Bu nedenle Yes seçeneğini işaretlemenizde fayda var.

 

instagram%2Bwidget-2[1]

 

Daha sonra Preview(#12) butonuna tıklayarak widgetinizin ön izlemesini görebilirsiniz. Widgetin önizlemesi istediğiniz gibiyse Get Widget(#13) butonuna tıklayarak verilen kodları kopyalayın. Yerleşim> Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek kodunuzu yapıştırın ve kaydedin. Tüm işlemi doğru ve eksiksiz yaptıysanız widget blogunuzda yukarıdaki gibi gözükecektir.

 

instagram%2Bwidget-3[1]

 

Eğer instagram fotoğraflarınızı widget yerine statik bir sayfada sergilemek istiyorsanız Sayfalar > Yeni Sayfa kısmına giderek, şablonu Oluştur'dan HTML'ye çevirin ve daha önce kopyalamış olduğunuz kodları buraya yapıştırın. Sayfa başlığı kısmına "Fotoğraflarım, Instagram Fotoğraflarım" benzeri bir isim verin ve daha sonra da kaydedin. Eğer bu işlemi de eksiksiz yaptıysanız statik sayfanız yukarıdaki gibi gözükecektir. Instagram hesabınıza her yeni fotoğraf eklendiğinde buradaki liste de otomatik olarak güncellenecektir.

 

Yazar Hakkında: Murat Aktaş; kişisel blogumda başta Tarih, Edebiyat, Teknoloji ve Şiir olmak üzere pek çok farklı konuda yazılar ve makaleler paylaşıyorum. Ayrıca pek ilgilenemesem de ara sıra güncelleyebildiğim İngilizce bir Foto Blogum var. 23 yaşında bir Tarih bölümü son sınıf öğrencisiyim...

Sunday, September 14, 2014

Makale Özgünlük Kontrolü



Makale özgünlük kontrolü için oldukça kolay bir yöntem var. Site içi seo çalışmalarının önemli bir adımı, makalelerinizin özgün olmasıdır. Ücretli makale yazdırdığınızda özellikle merak ettiğiniz yazılan makale özgün müdür yoksa kopya mı? Makalenin yüzde kaç özgün olduğunu bulmanın kolay bir yöntemi var. Videoda kolaylıkla makale özgünlük kontrolünü nasıl yapacağınız anlatıldı.



Makalelerinizin özgünlüğünü aşağıdaki videoyu seyrettikten sonra kendiniz kontrol edebileceksiniz. Ayrıca siteniz için özgün makaleler de satın alabilirsiniz.  Videoda bunların hepsi ve daha fazlasını öğreneceksiniz. Bize destek olmak için youtube kanalımıza abone olun.











Videoda kullanılan site: http://smallseotools.com/plagiarism-checker/



Siteniz için özgün makale satın almak istiyorsanız http://makale.ekispazari.com sitesini ziyaret edin.

Youtube Para Kazanma - Youtube Adsense Açma



Youtube kanalınızdan para kazanabilirsiniz. Oldukça kolay bir işlem ile youtube kanalınızı para kazanmaya açabilir ve youtube videolarınızdan para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Youtube kanalınızdan para kazanmanın yolu, reklamlarınızda reklam gösterimi yapmaktır. Ancak her video için ayrı ayrı uğraşmanıza gerek yok. Aşağıdaki video ile youtube kanalınızı adsense hesabı ile ilişkilendirmeyi öğreneceksiniz. Böylece youtube videolarınız size para kazandırmaya başlayacak.



Youtube güncellemesinden sonra youtube adsense başvurusu biraz karıştırılmakta. Aşağıdaki videoda oldukça basit bir şekilde bu işlemi nasıl yapacağınızı anlattım. Youtube'dan Türkiye'den nasıl para kazanacağınızı merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu seyredin.







Youtube Kanal Düzenleme - Youtube Kanalı Ayarları



Youtube kanalınızı açtıktan sonra ilk görünüm oldukça karışıktır. Youtube kanalınızın öngörünümünü düzenlerken aynı zamanda youtube kanal resmini de düzenlemeniz gerekir. Ancak bir çok kişi youtube kanal resmini oluşturmakta zorlanır. Bu videoda youtube kanal resminizi ve youtube kanalınızı optimize etmeyi öğreneceksiniz.



Youtube kanal şablonunu videonun altındaki linkten indirme sayfasına yönlenebilirsiniz. Böylece hemen yandex diskten youtube kanal şablonu indirip videoda anlatıldığı gibi kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.











YOUTUBE KANAL ŞABLONU İNDİR!

Adsense Reklam Ekleme - Adsense Kod Oluşturma



Adsenseye kaydınız onaylandıüında ikinci yapmanız gereken adım sitenize adsense kodu eklemektir. Bu eğitimde ister wordpress sitenize isterseniz blogger'a nasıl adsense kodu oluşturup ekleyeceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca bu eğitimle birlikte adsense özel kanal oluşturmayı da göreceksiniz.



Adsense bilindiği gibi google arama motoruna ait bir reklam platformudur. Bazı seo uzmanları siteye adsense kodu eklemek seo açısından uygun olabileceğini düşünür. Çünkü google robotlarından biri de adsense için çalışır ve her makalenizdeki tüm kelimeleri tarar. Bununla birlikte o sayfada içeriğinize uygun reklam gösterimi yapılır. Adsense kodu eklemek site index hızını arttırdığı düşünülmekle birlikte kesin bilgi değildir ve adsense şu an için sitenizden yada blogunuzdan ek gelir sağlamanız için kullanılmaktadır.



Sitenizdeki reklam alanlarına uygun adsense kodu oluşturmayı öğrenmek için aşağıdaki video eğitimi seyredebilirsiniz.





Adsense Başvuru Yapma



Adsense bilindiği gibi en çok para kazandıran reklam ağıdır. Sitenize adsense reklamları ekleyerek sitenizden yada blogunuzdan para kazanabilirsiniz. Sadece bununla da sınırlı değil. Google adsense hesabınızı açtıktan sonra youtube kanalınızı bu adsense hesabınızla ilişkilendirerek youtubedan para kazanmanız da mümkün.



Bu dersimizde adsense hesabının nasıl açıldığını öğreneceksiniz. Sitemiz www.kolaywebtasarim.blogspot.com 'da youtube para kazanma ve diğer adsense derslerini bulabilirsiniz.



Adsense Hesap Açma:





Friday, September 12, 2014

SEO Tekniği ile Arama Motorlarında Yükselme




SEO (Search Engine Optimization) yani arama motoru optimizasyonu. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak web sitelerinize reklam parası ödemeden yapılan işlemler bütünüdür.


SEO ile alt sıralardan üst sıralara kolayca çıkabilirsiniz. Bunun beraberinde güzel bir içeriğinizin ve kaliteli linkinizin olması gerekli. Meta taglarınıza dikkat edin. Yani siteniz için başlık tagınızı iyi seçmeniz gerekir. Web sitelerinde önemli sayfaların  tanıtımı için özgün başlıklar kullanılır. Sizler de kendinize özgün sitenize özgün başlıklar seçin. Description bölümü ise başlık altında çıkan açıklama bölümüdür. Site içeriğinizi belirli karakter sayısınca bu bölüme yazarsınız. 




Site içeriği çok iyi tanıtıcak bir yazı olmalı ki arayış yapan insanlara hitap edesiniz. Sizi seçmesi için bir yıldız nokta. Tabiî ki URL kısmınızı da iyi derece ayarlamanız gerekiyor. Görsellik kısmına gelince ise alt tagımızda yani içerik de bulunan yazı ile örneğin videonuzun görselliklerini bağdaştırın. Aynı zamanda video için, içinde site URL’nin bulunduğu bir text transcript hazırlayabilirisiniz. Kelimelerinizi doğru seçin. Örnek vermek gerekirse google da arama yapan milyonlarca insan “nasıl” kelimesini inanılmaz çok kullanırlar. Yani bu tür sık kullanılan kelimeleri kendi web sitenizin formatına gire uyarlıyıp kullanın. Mesela ürünün nasıl hazırlanacağı gibi nasıl kullanılacağı tür de. Gelelim sosyal medya linklerine. Büyük arama siteleri, aramaları sosyal medyadan seçmek için uğraşırlar. Bu linkler sizi ararken önemli olabilir. Yani sosyal medyayı sitenize çekmek için kullanın. Yazdığınız web site içeriği ile başlık, description bölümleri zincirleme olsun birbirleriyle uyumlu olsunlar. Link verirken kaliteli linkler seçip kullanın. Bu bahsettim SEO kuralları bir durum değil süreçtir. Zamanınızı alacaktır ister istemez. Ama internet de bir çok kaynak bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Dikkat etmeniz gerekenler kısa özet geçmek gerekirsek asıl ayarladığınız anahtar kelimenin domaininiz de geçmesine dikkat edin. Ayrıyeten  başlıkta ve yazdığınız web site içeriğinde de anahtar kelimeyi kullanmanız gerekmektedir. Web site içeriğinizde anahtar kelimeyi hemen hemen her cümlenizde geçirmeye bakın. Elinizden geldiğince hem mantıklı hemde anahtar kelime kullanmanız üst sıralara çıkmak için bir püf nokta. Site içeriğinize resim de eklemek istiyorsanız resimlerinizin isimlerini anahtar kelimeleriniz olsun ve bu şekilde yükleyin.


Kısacası sitenizi arama motorların da üst sıralarda görmek istiyorsanız kaynaklar çok olmasıyla beraber çok da basit. Artık gerisi size kalmış.

Tuesday, September 9, 2014

Youtube Kanal Şablonu

Youtube kanalınızı düzenlerken belki oyutlar konusunda en çok takıldığınız nokta kanal şablonudur. Çünkü tek kanal şablonunda hem bilgisayar, hem tablet, hem cep telefonu, hem de TV için optimize edilmiş olması gerekir. Ancak hangi platformda nasıl görünür bilmediğinizden kanalınıza uygun bir kanal resmi oluşturmakta zorlanırsınız.



Aşağıdan youtube kanal şablonunu indirerek bu soruna çözüm bulmuş olacaksınız. Ayrıca youtube kanalınızı nasıl optimize edeceğinizi, nasıl düzenleyeceğinizi sitemizdeki video anlatımlardan da öğrenebilirsiniz.



YOUTUBE KANAL ŞABLONU İNDİR!

Saturday, September 6, 2014

Android



Android işletim sistemi ilk olarak 5 Kasım 2007 tarihinde duyurulmuş olup, günümüzde de bayağı popüler hâle gelmiştir. Bu kadar popüler olmasının altında yatan sebeplerden bir tanesi de birçok programa erişebilme rahatlığı sunmasıdır. Android işletim sistemi çok çeşitli ve fazla sayıda program sunması sayesinde, onu tercih eden sayısında gün geçtikçe artış meydana gelmektedir. Android'in Google tarafından geliştirildiği düşüncesinin yanı sıra, "Android işletim sistemi projesiyle ilgilenen ilk firma bilinenin aksine Google değil, Samsung olmuştu." diyenler de var. Peki ya hangisi doğru?








Andorid işletim sistemi üzerinde çalışan adam Andy Rubin'dir. 2000'li yılların başında, farklı uygulamalar çalıştıran telefonlara bir standart getirmek amacıyla bu işletim sistemi ile uğraşmaya başlar ve projesini Samsung yöneticilerine sunduğunda kendisini çok önemsemezler. Ama bir süre sonra da kabul edilir. Çok kullandığımız ve popüler olan bazı programların veya işletim sistemlerinin hikâyesini çok bilmeyiz genellikle. Bu hem işletim sisteminin geçmişi hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlarken hem de genel kültür bilgisi edinmemizi sağlar.Biz, nasıl üretilmişi merak etmek yerine programı kullanmayı tercih ederiz hemen. Aceleci bir yönümüz vardır. Hatta programlardaki bazı eksiklikleri bulup, şikâyetçi olma gibi bir huyumuz da yok değil. Ama daha iyisini kendimizin neden yapmadığı sorusuna da verecek doğru düzgün bir cevabımız olmaz değil mi? Android'in bir sürü özelliğini kullanıyoruz ve artık telefonlarımızın genellikle Samsung olmasının da en büyük sebeplerinden biri Android özelliğinin olması..

Wednesday, September 3, 2014

SOSYAL MEDYADA YARDIMCI | SEO




Seo ingilizce olarak Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonukelimesinin baş harflerinden oluşur. Günümüzde hem arama motoru optimizasyonu hem de arama motoru optimize eden kişi anlamında kullanılıyor. Arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları ifade eder.


Seonun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışların daha fazla kitleye ulaşmak için kullanılan iyi bir yöntem.




 Seo, sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Bu web popülerliği beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir. Örneğin; arama yaparken arama motorunun ulaştığı sonuçlardan en üstte olanını bizim istediğimize en yakını olarak görür, en doğru sonuç alacağımız site olarak düşünür ilk tercihimizi ilk sırada olan siteden  kullanırız.. Bu sayede sitenin en üstte olma isteğinin işe yararlılığını görüyoruz. Bu yapay şekilde edinilen popülerlik devamında ulaşılan kitle sayesinde doğal bir popülerliği doğurmuş olacak. Bu nedenle arama motorunda ki en iyi reklam şekli sıralamada ki üstünlük olarak kabul edilir.


Sosyal medyanın gücüne güç katacağını düşünen insanlar, sosyal medyada yer almak için bu işle uğraşan profesyoneller yani; seo uzmanları ve seo mühendislerinden seo hizmeti alarak web sitelerini arama motorları dostu yapar ve sitelerinin hit almasını sağlarlar.


Seo uzmanları ve seo mühendislerinin verdiği hizmetler şunlardır:


1-Website içeriğinizin veya yapınızın incelenmesi
2- Web sitesi geliştirme konusunda teknik öneriler: örneğin, barındırma, yeniden yönlendirmeler, hata sayfaları, JavaScript kullanimi
3- İçerik geliştirme
4- Çevrimiçi iş geliştirme kampanyalarının yönetilmesi
5- Anahtar kelime araştırma
6- Seo eğitimi
7- Belirli pazarlarda ve coğrafyalarda uzmanlık


İyi bir seo çalışması uzun vade isteyen bir iştir. Siteyi ilk önce tanımak gerekir. Daha sonra siteyi gelen ziyaretçinin arama gelişimini yorumlamak, ziyaretçinin eğilimini tespit etmek önemli. Hangisinin en yüksek geri dönüşü sağlayacağını seçmek Seoya bağlıdır. Genel bir kural olarak,  en iyi arama motoru sonucunu kazandıracak, olabildiğince geniş kapsamlı ve çeşitli bir link inşa etmek daha kazançlıdır. Standart dışı, doğal olmayan her link inşası modeli, gelişmiş arama algoritmalarına hedef olarak eninde sonunda düşüşe sebep olacaktır.Sonra kendini müşteri yerine koyarak sitenin geliştirilmesi ve devamında spamlardan kaçınması gereklidir. Uzmanların web tasarım bilgisine hakimiyeti de pazarlamada önemli bir yer tutuyor. Bütün bunlar uygulandıktan sonra; Seolar sayesinde siteye sağlanan alt yapı sonuç verdiyse, site arama motorunda yerini yükseltmiş, popülerlik kazanmış olur. Siteye popülerliğe eriştiğinde seo link inşasını tamamlamış, sanatını başarı ile eda etmiştir.


Artık site sahibi arama motoru dostu, hit bir siteye sahip olmuş bulunmakta. Hit olmakta kalıcılığı beraberinde getirir. Geçen zamanda kendini yenileyerek değişime devam eden bir site haline gelirse, yapay yollar ile elde edilen  popülerlik doğal halde popülerliğe devam eder.


Sümeyye UYSAL




Blogger Site İçi Seo Nasıl Yapılır



Blogger seo derslerimizi 2 bölümde inceleyeceğiz. İlk bölüm sitemizi google'a sevdirmek olarak da nitelendirilen site içi seo ayarlarının yapılmasını öğreneceksiniz. Site içi seo çalışması, seoya başlangıç olarak nitelendirilir ve çok önemli çalışmalardır...



Öncelikle blogger site içi seo ayarları nasıl yapılır videomuzu seyredelim, videonun hemen altında da videoda anlatılan kodları kullanalım.

























VİDEODA ANLATILAN KODLAR:



Robot TXT:





User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search?q=*
Disallow: /*?updated-max=*
Allow: /
Sitemap: http://www.blogisminiz.com/feeds/posts/default?orderby=updated







Başlıkları SEO Uyumlu Hale Getirme:



Öncelikle aşağıdaki kodu bulalım; (ctrl+F yaparak açılan kutucuğa yazmanız durumunda kolayca bulursunuz)







Yukarıdaki bulduğumuz kodu, aşağıdaki kod ile değiştirelim;





Ve temayı kaydedelim.. İşte bu kadar, bu ayarları yaptıktan sonra, blogunuzda yer alan yazı başlıkları seo’ya uygun hâle gelecek.







META TAG KODLARI









Yukardaki meta tag kodlarında videodaki gibi uygun alanlar değiştirilmelidir. Böylece ana sayfanız seoya uyumlu hale gelecektir.





Videoda da bahsettiğimiz gibi çok sık tema değiştirmeyin. Siteniz için en uygun temayı bulduktan sonra seo ayarlarını yapmaya başlayın. Sitenizi kopya içeriklerden koruyun. Çünkü site içi seo çalışmalarının en önemli olanı ÖZGÜN İÇERİKtir...




Tuesday, September 2, 2014

Blogger’da Sabit Bir Ana Sayfa Yapma

Blog dediğimiz şey yayınların en yeniden en eskiye doğru sıralandığı, her sayfada belli sayıda yayının gözüktüğü ve sayfalar arasında geçiş yapılara eski yayınlara ulaşıldığı dinamik bir web sitesi türüdür.

 

Eskiden statik web sitesi oluşturmamızı sağlayan Geocities, Tripod gibi servislerin yerini günümüzde Blogger, Tumblr ve Wordpress gibi sistemler aldı. Bu ücretsiz servisler sayesinde herkesin blog oluşturması oldukça kolay ama statik bir web sitesi oluşturmak isteyenler için artık eskisi gibi ücretsiz ve kaliteli servisler yok.

 

Dünyanın en popüler blog oluşturma esrvisi olan Blogger’da klasik bir blogun yanı sıra açılış sayfası olan, statik bir web sitesi oluşturabileceğinizi biliyormuydunuz?

 

Aşağıda göstereceğim yönntemleri ve bazı temel HTML kodlarını kullanarak Blogger’ı tek bir sayfadan oluşan siteye dönüştürmeniz mümkün.

 

1. Boş Bir Sayfa Oluşturalım

 

Blogger’da boş bir sayfa oluşturmak istediğimizde en az bir adet gadget eklemek gerektiğini belirten bir uyarı gelir. Aşağıdaki kodları incelediğinizde navbar gadgetını eklediğimizi fakat CSS kodlarıyla bu gadgetı sakladığımızı görebilrsiniz.

 

İlk örneğimizde boş bir sayfa oluşturulam ve yavaş yavaş bunu dolduralım. Boş ve sabit bir sayfa oluşturmak için Blogger kumanda panelinize girdikten sonra Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip edin ve buradaki tüm kodları silerek yerine aşağıdaki kodları ekleyin.

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html>
<html b:version='2' class='v2' expr:dir='data:blog.languageDirection' xmlns='
http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
  <head>
    <meta content='IE=EmulateIE7' http-equiv='X-UA-Compatible'/>
    <b:if cond='data:blog.isMobile'>
      <meta content='width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0' name='viewport'/>
    <b:else/>
      <meta content='width=1100' name='viewport'/>
    </b:if>
    <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
    <title><data:blog.pageTitle/></title>
   <b:skin><![CDATA[
#navbar-iframe {   height:0px;   visibility:hidden;   display:none   }
body {
  font: $(body.font);
  color: $(body.text.color);
  background: $(body.background);
  padding: 0 $(content.shadow.spread) $(content.shadow.spread) $(content.shadow.spread);
  $(body.background.override)  margin: 0;
    padding: 0;
}

]]></b:skin>
  </head>
  <body>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Navbar1' locked='true' title='Navbar' type='Navbar'/>
</b:section>

  </body>
</html>

 

2. Boş Sayfaya Bir Şeyler Yazalım

 

Sayfaya bir şeyler yazmak için klasik HTML kodlarını kullanacağız. Eğer HTML bilginiz yoksa şuradaki gibi online HTML editörlerinden birini kullanarak sayfanızı oluşturun ve HTML kodlarını alın.

online-html-editor

 

Resimde gördüğünüz gibi örnek bir sayfa oluşturdum ve bunun HTML kodlarını alarak Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML’yi Düzenle bölümünde </body> kodunun üzerine ekledim. Burası çok önemli! Ekleyeceğiniz HTML kodları her zaman </body> kodunun üzerinde yer almalı.

Şablonu önizleme yaptığımızda online HTML editöründe oluşturduğumuz sayfasın aynısını görebiliriz.

 

Dikkat Edilecek Hususlar

 

- Blogger’da tüm HTML kodlarını ve HTML sayfalarını kullanmak ne yazık ki mümkün değildir. Bu yüzden bazı kodlarda uyarı mesajı ile karşılaşabilirsiniz. Bu hata mesajlarını Google’da arayarak çözüm bulabilirsiniz. Veya bu yazının altına yorum bırakırsanız ben yardımcı olmaya çalışırım.

 

- Hazır HTML şablnlarındaki css dosyalarının içindeki kodları Blogger’a eklemek isterseniz ]]></b:skin> kounun üzreine eklemelisiniz.

 

- Javascript veya benzeri bir harici dosya çağırmak için kullanılan kodları ise </head> kodunun üzerine eklemelisiniz.

 

Bu yazıyı konuyla ilgili çok mesaj geldiği için hazırladım. Umarım anlatabilmişimdir ve faydalı olabilmişimdir.