Wednesday, March 30, 2016

Harika Tasarımlı Blogger Boutique template

Merhaba sevgili okurlar!
Yine güzel bir tema paylaşımıyla sizlerleyim. Temanın adı Boutique özellikle bayan blogger arkadaşlarımızın ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Tabi aslında herkes kullanabilir. Karar vermek size kalmış :)

boutique

Özetle tema özelliklerinden söz etmek istiyorum. İncelemem sonucu temada şık bir slider var.
Kategori görünümlü postlar var.
Bolca açılır menüleri var. Tabi bolbol konular, kategoriler ekleme imkanınız var demektir.
Tasarımının güzel olmasıyla beraber biraz daha farklı çizgileri aşmış özgün bir dizayna sahip.
Renklerin uyumu oldukça güzel. Yazı sitilleri rahat okunabilir nitelikte.
Footer kısmına yine gadgetler ekleyebilirsiniz.
Daha iyi incelemeniz için canlı demo bağlantısı ekledim. Buyrun


Monday, March 28, 2016

Domain Ve Hosting Nedir ?





domain ve hosting ne işe yarar
domain,hosting







Domain Nedir ? Hosting Nedir ?



bu videomuzda domain ve hosting nedir ayrıntılı bir sekilde anlatıcaz ve nasıl alınabildiğinide bu videoda goreceksiniz yani ücretsiz bir sekilde domain ve hosting alıcaz videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz hersey anlatıldı...












Wordpress İle Ne Gibi Siteler Yapılır ?





wordpress tema giydirme
wordpress




Wordpress İle Yapılabilecek Siteler



bu videomuzda wordpress ile her turlu site yapılabileceğini göstermis olduk ve nasıl kurulur nasıl yapılır gibi sorularada cevap verdik iyi seyirler... 













Sunday, March 27, 2016

Ne sitesi kurmalıyım?

Eğer pek fazla kodlarla uğraşmak istemiyorsanız ve ziyaretçilerinizin devamlı sitenizde durması araştırması istiyorsanız forum sitesi idealdir ama bu yıllarda pek çok forum siteleri makul ve bazı forumlar ziyaretçileri olmadığından kapatıyor belki ilginç bir forum tasarlayarak öne çıkabilirsiniz.

Eğer siz bir şeyler oluşturuyorsanız veya para kazanmak amaçlı ticaret sitesi açabilirsiniz ama belgeler lazım bu belgeleri alıp işe başlayabilirsiniz 10 kişilik bir ekiple devir değiştirebilirsiniz.
Birçok ödeme yöntemi olması daha da ziyaretçilerinizi arttırır.Kendi oluşturduklarınızı değil isterseniz tüm herkesin alıp satacağı site yapabilirsiniz.Reklamlarla ise giderlerinizin üstünde para kazanabilirsiniz.

Blog sitesi bilgi amaçlı yapılan bloglardır.Blogspot gerekmesede yapabilirsiniz.Tek yapmanız gereken sizin aklınıza gelen ilgi çekici yazıları veya günlük olayları kendiniz betimleyerek anlatarak birçok kişiye ulaşabilirsiniz.Reklamlarda koyup gelirinizi artırırsınız.

Reklam sitesi ilk olarak reklamlarınızı internete ve televizyona verip kalitenizi büyütün ki herkes duymuş olsun.Birçok firmadan reklam alıp diyelim A firmasından her boyutta reklam alıyorsunuz firma 5000 TL veriyor size siz sadece 2000 TL sini yayıncıların tıklamalarına ve ziyaret edilen en çok sitelere verirseniz gayet güzel bir şekilde para kazanabilirsiniz.



Sosyal medya sitesi facebook,twitter,instagram vb. gibi bir çok sosyal medya aktiftir.Sizde bir ilham ile sadece kodlayarak veya yaptırarak paranızı kazanabilirsiniz eğer ilerde o kadar çok kişi olursa belki büyük bir firma sizle ortak kurabilir  veya artık istemezseniz Milyon değerinde olarak bile satabilirsiniz.

Yazılım şirketi sitesi yazılım şirketi 10 kişilik bir ekiple minimum bir program yazarak herkesin daha da seveceği bir tasarım ve kodlamayla harikalar yaratabilirsiniz.
Sitenize girip programları indirip ve premium gibi hesaplar yaparak kazançlarınızı arttırabilirsiniz.


Aslında birçok daha site çeşitleri var bir sonra ki yayınlarımda paylaşırım.


Unutmayın bunları bulanların sizden farkı yok!!

Yurt Dışı İçin Hangi Kargo Firmalarını Kullanmalıyım?

Fedex : Fedexi birçok yerde duymuşsunuzdur futbol stadlarında reklamlarını görmüşsünüzdür.
Little Rock, Arkansas (1971) as Federal Express Corporation ta kurulmuştur.Kurucusu Frederick W. Smith ' tir.SİTESİ


UPS : Bir çoğumuz önceden gizli servis olarak biliyorduk ama görevlerini en iyi yerine getiren firmadır.Türkiye'de ve birçok ülkede hizmet vermektedir.





Saturday, March 26, 2016

Tarihe geçen bir antikahraman: Steve Jobs


5 Ekim 2011’de kanser nedeniyle hayatını kaybeden Apple’ın kurucusu Steve Jobs hakkında yazılmadık, söylenmedik çok fazla bir şey kalmadı. Onun hayatının bir kesitini yansıtan “Jobs” filminin vizyona girdiği bugünlerde obsesif dâhiyi tekrar anmakta, onu bir kez daha anlatmakta fayda var. Çünkü onun hayat öyküsü, teknolojinin ve kişisel bilgisayarın gayri resmi tarih kitabı aynı zamanda



Bir karakter analizi ile başlayalım. Apple kurucusu, bir film/dizi izlerken ya da kitap okurken özdeşleşmek isteyeceğiniz “iyi” karakterlerden değil. Ama insanoğlu için “iyi” şeyler yapmış olması, bu gerçeği değiştirmiyor. Karşımızda sonuca ulaşmak için her yolu mübah gören mükemmeliyetçi bir dâhi duruyor. 
O bir antikahraman. Jobs’ı Doktor Gregory House, Behzat Ç. ve mentalist Patrick Jane ile aynı klasöre yerleştirebiliriz. Bu adamlar ekranda hayranlıkla izlediğimiz
antikahramanlar. Onlarla tanışmak ne kadar harika olurdu değil mi? Peki ama birlikte çalışmak? Apple çalışanlarından bu soruya samimi yanıtlar alabilirsiniz. 

Tasarımını sevmedi, oksijen maskelerini geri gönderdi

Apple’ı dijital dünyada farklı kılan ve şirketin yükselişinde anahtar olan nokta ise Jobs’ın teknolojiyi sanatçı dokunuşuyla yeniden yorumlama kabiliyeti. Huysuz, takıntılı ve zalim olabilmesinin yanı sıra mükemmelliyetçiliğini işine ve dünyaya armağan ettiği cihazlara yansıtabilmesi... Kusursuzluğa ve güzel tasarıma olan tutkusu... Hastalığının artık son safhasında, nefes alamazken tasarımını sevmediği için 5 adet oksijen maskesini geri gönderen bir çılgından...

Evlatlık dâhi

Steve Jobs’un kimlik arayışı hayatı boyunca devam etti. Bunun en önemli nedeni ise evlatlık olması. Sevgi dolu bir ailede büyümesine rağmen özellikle gençlik yıllarında Steve Jobs’ta hep bir içe dönüş çabası görüyoruz. Hindistan yılları, Zen öğretisi merakı ve hatta LSD kullanımını buna bağlamak mümkün. 
Üniversitede tanışan biyolojik ebeveynleri, annesinin ailesi ilişkiye karşı çıkınca bebeklerini evlatlık vermek zorunda kaldı. Paul Reinhold ve Clara Jobs tarafından büyütülen Steve, yüksek notları ve zekası nedeniyle okul tarafından iki sınıf atlaması önerilen bir öğrenciydi. Jobs ailesi de neredeyse tüm birikimlerini oğullarını üniversiteye yollamak için harcadı. Gerçi bu fedakarlık Steve’in altı ay sonra okulu bırakıp sadece kaligrafi gibi yaratıcı derslere katılmasını engellemedi. 

İki Steve var

Steve Jobs 16 yaşında bir başka Steve, Wozniak ile tanıştı. Steve’ler beş yaş farkına rağmen hemen kaynaştı. Zaman zaman tartıştıkları da oluyordu. İyi bir arabulucu olan Ronald Wayne’i de katarak Apple’ı kurdular. Wayne kısa süre sonra yüzde 10’luk hissesini 800 dolara satarak şirketten ayrıldı. Bugün o hissenin kaç milyar dolar ettiğini hesaplayarak kimsenin asabını bozmak istemiyorum. 
Apple 1 ile başlayan PC devrimi Macintosh ile devam etti ancak Steve Jobs’ın Pepsi’den “Hayatın boyunca şekerli su mu satmak istiyorsun yoksa dünyayı değiştirmek mi?” diye kandırarak transfer ettiği kurt yönetici John Sculley, Apple kurucusunun ayağını şirketten kaydırdı. Steve Jobs 11 yıl sonra Apple’a geri dönecek ve iPod, iPhone ve iPad devrimiyle hayatlarımızı ve Apple’ın kaderini bir kez daha değiştirecekti.
iPhone ilhamını İstanbul’dan aldı!
Steve Jobs ile ilgili en ilginç anekdotlardan biri ülkemizde geçiyor. iPod’un çıktığı, iPad ve iPhone gibi ürünlerin henüz piyasada olmadığı dönemde Steve Jobs ve ailesi İstanbul turuna çıktılar. Ailece hamamlardan birinin çıkışında ayağında takunya ile Türk kahvesi içerken Steve Jobs’a ilham geldi. Türk gençlerini gözünün önüne getiren Jobs, dünyanın her yerinde gençlerin kahve içtiği, benzer markaları giyindiği, aynı restoranlardan beslendiği gerçeğiyle yüzleşti. Bu nedenle her ülkeye yerel olarak farklı ürünler sunmaktansa
tek bir ürünü küresel pazara açma fikrine orada karar verdi. Bu nedenle coğrafyaya göre farklılık göstermeyen, tek tip özelliklere sahip akıl karıştırmayan cihazları dünya biraz da İstanbul’a borçlu.

Steve’in ölümü sonrası Apple 
Steve Jobs’un 2011’deki ölümünün ardından şirketin 15 yıllık envanter/stok ustası Tim Cook kaptan koltuğuna oturdu. Şirketin 14 yılda sıfırdan 110 milyar dolar nakite ulaşmasında başrolü oynayan Cook, Jobs’ın aksine daha insancıl bir yönetici portresi çiziyor. Jobs gibi tam bir işkolik olan Cook, ikramiyeler ve zamlarla çalışanların mutlu edildiği ve hatta Çin’deki fabrikalardaki koşulların dahi düzeltildiği yeni bir dönemi başlattı Apple’da. Ancak iPhone 4S, iPhone 5, yeni iPad gibi ürünlerin ardından şunu rahatlıkla söyleyebiyoruz ki; Steve Jobs’ın ardından Apple (satış rakamlarında değil belki ama) inovatif anlamda büyük kan kaybetti. Samsung ve HTC gibi rakipler, eskisi kadar fark yaratamayan Apple ürünlerine güçlü alternatifler olmaya  başladı. Özellikle Cook döneminde Google haritalarının çıkartılıp yerine Apple versiyonlarının iOS’a yerleştirilmesi Apple algısına büyük zarar verdi. Harita skandalı, Apple’ın en önemli isimlerinden Scott Forstall’ın başını yiyecek kadar büyüktü. Sonuçta AYEDAŞ yazıldığında Adidas mağazasını gösteren bir haritadan bahsediyoruz.
Ancak sorunun Steve’sizlik olup olmadığı tartışmalı.

Steve Jobs’un hayatından unutulmazlar... 
-Üniversiteyi bıraktıktan sonra Atari’de işe girdi. Diğer çalışanlar, Jobs’un “koktuğunu” söyleyince Steve yalnız çalışacağı gece mesaisine kaydırıldı. 
-Bir çiftlikte çalışan ve meyve diyeti yapan Steve Jobs, Wozniak’ın Matrix, Executek gibi isim önerilerini reddetti. Hayatının önemli bir parçası
olan “elma” şirketin de adı oldu. En büyük motivasyon ise Apple’ın telefon rehberinde Atari’den önce gelmesiydi.  
- Apple için hazırlanan ilk logo bütün bir elmadan ibaretti. Ancak görüntüsü kiraza benzediği için logoya ısırık eklendi. 
-1984’te Macintosh ilk kez dünyaya tanıtıldığında bir muhabir ürünle ilgili ne tür bir pazar araştırması yapıldığını sordu. Jobs’un yanıtı
şöyle oldu: “Alexander Graham Bell telefonu icat ettiğinde pazar araştırması yapmış mıydı?” 

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma nasıl zengin oldu?



Alibaba'nın kurucusu Jack Ma zamanında üniversite sınavında üç kez başarısız olmuş. 24 kişi KFC'ye başvurmuşlar bir tek o alınmamış.

Polis olayım demiş ama kapıyı yüzüne kapamışlar. Yıllar sonra arkadaşının zoruyla tanıştığı internet kendisine 30 milyar $ kazandırdı. 30 milyar $ dediğimiz de KFC'nin sahibi Yum! Brands'in piyasa değeri...

Alibaba... Dünyanın en büyük sanal alışveriş sitelerinin başında gelen Alibaba geçtiğimiz yıl içinde halka açılırken, sahibi Jack Ma'yı da yaklaşık 20 milyar dolarlık bir servetin sahibi yaptı. Peki Jack Ma'nın hayat hikayesini hiç dinlediniz mi? İşte Türkiye'deki tüm girişimcilere örnek olması gereken hayat hikayesinden satır başlarından bazıları:
TURİSTLERE BEDAVA ŞEHİR TURU
- 1964 yılında Çin'in Hangzou eyaletinde doğdu. Anne ve babası geleneksel müzisyenlerdi.
- Zor bir çocukluk geçirdi. En büyük hayallerinden bir tanesi İngilizce konuşmaktı.
- 9 yaşından itibaren Sabah beşte kalktı bisikletine atladı ve şehire merkezinde turistlerin yoğun olduğu bir otele gitti. Sadece İngilizce pratik yapabilmek için onlara para almada şehri gezdirdi.
EN KÖTÜSÜNE GİREBİLDİ
- Üniversiteye gitmek istiyordu. Sınavlara girdi fakat bu sınavlarda üç kez başarısız oldu.
- Son denemesinde Hangzou Öğretmen Enstitüsü'ne girmeye hak kazandı. Ma burayı Hangzou'nun en kötü üniversitesi olarak anlatıyor.
SADECE ONU ALMADILAR
- 1988'de mezun oldu. Lisedeki kız arkadaşıyla evlendi ve beş yıl ayda 15 dolar karşılığında öğretmenlik yaptı.
- Başka işler de kovalamaya devam etti. Kentucky Fried Chicken'ın şehre gelmesiyle burayla başvurdu. Ma'nın anlattığına göre 24 kişi sıradaydı ve 23 kişi işe alındı. İşe tek alınmayan kendisiydi. - Aynı zamanda polis olmak için de başvurdu. Fakak kendisini kesin bir dille reddettiler.

Ne olur ne olmaz diye Alimama'yı bile aldık!
1999 YILINDA Çin'de bir odalı bir apartman dairesinde faaliyete geçen şirketin kurucusu Jack Ma, sitenin hikayesini şöyle anlatıyor:
Bir gün San Fransisco'da bir kafede kahve içiyordum. Bana bakan garsona Ali Baba'yı tanıyor musun diye sordum. Tabii dedi. Ali Baba ve 40 Haramiler'i kim bilmez... Sonra sokakta yürüyen farklı milletlerden 30 kişiye daha aynı soruyu sordum. Herkes bildiğini söyledi. O an şirketin isminde karar kıldım. Hatta biri bizimle evlenmek ister diye Alimama isminin bile patentini aldık."
ABD seyahati her şeyi değiştirdi
1995'te ABD'ye gidiyor. Seattle’de internetle tanışıyor. Arkadaşı “Bak bu internet” dediğinde ilk başta neden bahsettiğini anlamıyor. Bunun üzerine arkadaşı gel burada ne istiyorsan ara diyor. İlk başta Jack dokunmak istemiyor.
“Bilgisayar Çin’de çok pahalıydı, dokunup bozarsam onu ödeyemezdim” diyor. Arkadaşı ısrar edince, “bira” diye arıyor. Karşısına birçok ülkeden bira çıkıyor ama Çin’den çıkmıyor. Sonra “Çin” diye aratıyor hiçbir şey çıkmıyor. Çin'e döndükten bir site yapıyor ve daha sonra bu siteyi hükümete satıyor. Buradan yola çıkan Ma, 17 arkadaşıyla birlikte Alibaba'yı kuruyor ve bugün 30 milyar dolarlık servetin sahibi oluyor.

Friday, March 25, 2016

Geçici Mail Oluşturma

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere kısa süreli e mail hesabı açmanız gerekiyor doğruladıktan sonra maile ulaşılamıyacaktır.Site basit bir şekilde işliyor.Rastgele mail oluşturma programıdır.Şifresi yoktur her açtığınızda farklı mail çıkar.



Site Linki : TIKLA

Site 10 saniyede yenileniyor kendi kendine güzel tasarımıyla ilginiz artacaktır.

İsterseniz change kısmından emaili kalıcı olarak kullanabilirsiniz.Deleteye basarsanız mail adresi silinir.Kullanımı basittir.


1000+ Blog Yazısından Sonra Öğrendiğim 8 Ders

Bu yazı, teknojest.com sahibi Poyraz Şahin tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

2009 yılından beri blog yazarlğı yapıyorum ve şimdiye kadar 1000’in üzerinde blog yazısı paylaştım. Elbette bu kadar yazı yayınlarken kimi zaman ne yazsam sorusuna kolayca cevap verebildiğim gibi kimi zaman da kara kara düşünüp öylece dakikalarca bilgisayarın ekranına bakmışlığım oldu.

Elbette ilk yazımla son yazım aynı kalitede olmadı. Her yazımda bir şeyler öğrendim ve kendimi biraz daha geliştirdim. Bu kadar yazı yayınlayan birisi olarak sizlerle paylaşacak tavsiyelerim olduğu için böyle bir yazı hazırlamak istedim.

İşte size 1000+ blog yazısından sonra öğrendiğim 8 ders :

1 – Hakkında yazdığınız konuyu öncelikle sevmelisiniz

Eğer kaliteli içerik sunmak ve kaynak bir yazı ortaya çıkarmak istiyorsanız ilk olarak o konuda hakim olmalı ve yazmaktan usanmamalısınız. Okuyucularınıza, yazdığınız yazınızla liderlik etmek istiyorsunuz fakat daha siz yazıyı benimsememişsiniz ! Emin olun okuyucularınız da bunu anlayacaktır.

Neden internette en çok kadın – moda blogu var ve en çok da bu tür siteler bir müddet sonra kapanmaya yüz tutuyor ? Çünkü bayanların yazıları paylaşma ve reklamlara tıklama isteği daha fazla olduğunu düşünen modayla ilgisi olmayan erkekler büyük bir hevesle hakim olmadıkları konularda yazarlar. Bir müddet sonra makale sayısı azalır, içerik kelime sayısı azalır ve blog artık güncellenmemeye başlar!

Emin olun internette hala açıkta olan direkt anahtar kelime analizi yapılmadan yayınlanmış konular var. Fakat tamamen ilgi alanım dışı olduğu için kalkışmak istemedim. Eğer blogunuzu tek başınıza yönetiyorsanız ne yazdığınız konusuna tam hakim olun ve içerik yazmaktan usanmayın.

2 – Yazmak için önce okumalısınız

Yazdığınız kategoriyi sevmeniz için bir başka neden. Elbette sizinle aynı niş de yazan onlarca blog vardır. Onların yazılarını takip ederek kendi yeni yazılarınız için fırsat oluşturabilirsiniz.

feedly

Örneğin ben teknoloji ve blog yazarlığı konusunda feedly servisini kullanarak onlarca blogu takip ediyorum. Kendimi gelişen olaylar karşısında güncel tutmaya çalışıyorum. Siz de bir takip aracı oluşturarak kategorinizdeki yeni gelişmeleri yakından izleyerek blogunuzu güncel tutabilirsiniz.

3 – Hemen hemen her şey hakkında yazı yazılmıştır gerçeğini unutmayın

Eğer şimdiye kadar hiç yazılmamış bir niş arıyorsanız size diyeceğim tek şey: Bol Şans!
  • Tumblr de açılmış blog sayısı 286 milyon!
  • Wordpress de ki blog sayısı 41 milyon!
  • Blogger da ki blog adedi 200 milyon üzeri
Bu size neyi ifade ediyor ? Yazılmamış konu-kategori hakkında beyhude çalışma içerisinde olmayın’ı işaret ediyor. Fakat bu durum sizin şevkinizi kırmasın! Çünkü sizin hedefiniz yazılmamış olanı yazmak değil konu hakkında daha iyi yazmak olmalı.

Eğer daha iyisini yazmaya odaklanırsanız herkesin alkışlayacağı içerik oluşturmanız hiç de zor olmayacaktır.

4 – Kaliteli içerik oluşturmak düşündüğünüzden daha çok zaman alabilir

uzun-zaman

Belki internette 1000 kelime ve üzeri 1 saatte nasıl yazabilirsiniz şeklinde blog yazıları okumuşsunuzdur. Eğer siz de bu zaman diliminde içerik oluşturabiliyorsanız ne güzel! Fakat daha uzun sürüyorsa üzülmeyin, yalnız değilsiniz. Yazacağınız konuya göre değişen bir “zaman sürme” durumu mevcut.
  • Ne kadar araştırma yapmalı
  • Konuya ne kadar hakimsiniz
  • Kaç tane resim eklemelisiniz
  • Yazı uzunluğu ne kadar olmalı
Faktörleri sizi zaman bakımından etkileyecektir. Bazen hem araştırıp hem yazmak durumunda kalabiliyoruz. O yüzden kaynak niteliğindeki yazıları 2-3 gün hatta 1 hafta içerisinde tamamladığım da oluyor.

5 – Yaşadığınız bir problem varsa onun hakkında yazın

Eğer blog kategorinizdeki bir konuyla alakalı bir problem yaşıyorsanız işte size fırsat. Aynı problemi başkaları da yaşayabileceği için o konu hakkında yazmanız onlara da yol gösterecektir.

Birebir problemi yaşayan birisi de olduğunuz için her bir detayı atlamadan yazacaksınızdır. Bu daha kaliteli içerik oluşturmanızı sağlayacaktır.

6 – En iyisini yazsanız bile yazınızı pazarlamalısınız

Eğer yazınızın en iyisini olmasını istiyorsanız sadece içeriği hazırlayıp insanların onu bulmasını bekleyemezsiniz ! Yazınızın reklamını yapmalısınız. Bu kural herkes için geçerli. İster blog hayatına yeni başlayan birisi olun isterseniz onuncu yılınızı devirin yazınızı insanlara ulaştırmaya çalışmalısınız. Ne hakkında yazdığınızın önemi yok, sosyal medya, mail ve forumları kullanarak yazınızı fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

7 – Konuk yazarlık hala işe yarıyor

Belki şu yazıyı Blog Hocam da yazana kadar harcadığım vakitle kendi blogumda en az 2 farklı yazı yazabilirdim! Ama blogların çok yazıdan yayınlamaktan öte kaliteli bloglar tarafından önerilmeye ihtiyacı var. Bunun en önemli şekli de konuk yazarlık.
Blog Hocam için oluşturduğum bu yazı hem benim link almamı hem de Blog Hocam okuyucuları tarafından keşfedilmemi sağlayacak.
Siz de kategorinizdeki otoriter bloglarda sesinizi duyurmayı asla ihmal etmeyin! En temiz ve en doğal şekilde kendinizi yeni okuyucuların karşısına çıkarma yöntemi olan konuk yazarlık uygulaması emin olun işe yarıyor.

8 – Ne yazacağınız hakkında tıkanabilirsiniz, dert etmeyin !

Dakikalarca anlamsız bir şekilde bilgisayar erkanına baktığınız oldu mu ? Benim oldu. Çoğu kez ilham gelmesini bekleriz fakat nafile. Bu durum sadece kendiniz yazıya başlarken göstermeyebilir de. Yazıya başlarsınız fakat bir türlü yazıyı bitiremezsiniz. Taslak olarak çok yazı bırakmışlığım da vardır.

Böyle bir durumda blog yazısı yazmak yerine mail yazın, blogları yorumlayın, forum da soruları yanıtlayın. Parmaklarınızdan kelimeler döküldükçe yazacağınız yeni yazı için antrenmanınızı tamamlamış olacaksınız.

Son Sözler

Umarım blog hikayem boyunca öğrendiğim dersler sizin de başarılı olmanızı sağlar niteliktedir. Peki siz blog yazarlığı boyunca ne tür dersler öğrendiniz ?

Yazar Hakkında: Bu yazı Teknojest sitesi sahibi Poyraz Sahin tarafından Blog Hocam için yazılmıştır

Thursday, March 24, 2016

Resim Galeri Scripti Kurulumu Ücretsiz İndir





düğün fotoğraf sitesi indir
resim galeri




Resim galeri sitesi kurulumu



Bu videomuzda resim paylasabileciğiniz ve paylastıgınız resimlere notlar ekleyebileciğiniz bir script kurulumunu anlattık sitenin yonetim panelide vardır baya gelismis bir script ve hiçbir sorunu yoktur test ettik onayladık indirme linkleri videoda anlatılmıstır iyi seyirler...
















Tuesday, March 22, 2016

Google Algoritma Çiftliğini Yakından Tanıyalım

Kullanıcılara en uygun ve en kaliteli içeriği sunmak isteyen Google’ın yüzlerce farklı faktöre bağlı algoritması var. Google algoritmasında önemli bir güncelleme yaptığında bu güncellemeye bir isim verir.

Sektörü takip edenler son zamanlarda Penguin, Panda, Hummingbird ve Pigeon gibi isimlerle karşılaşmışlardır. İşte bunlar önemli algoritma güncellemelerinin isimleridir. Her biri web sitenizin sıralamasını belirlemede farklı bir yönü kontrol eder. İsterseniz bu Google algoritma güncellemelerinin anlamlarından ve işlevlerinden bahsedelim.

google algoritma


Panda Güncellemesi

Panda algoritması yüksek kaliteli web sitelerini üst sıralara yerleştirmek, başka bir deyişle kalitesiz ve spam siteleri arama sonuçlarında son sıralara atmakla sorumludur. Bu nedenle sayfaların içeriklerini detaylı olarak inceler.

Panda algoritması gereği blog içeriklerinizin üst sıralarda çıkması için kaliteli, faydalı ve özgün olması gereklidir. Ayrıca Onpage yani site içi SEO ayarlarınızın doğru yapılmış olması gerekir.

Penguin Güncellemesi

Penguen güncellemesi ise sitelere verilen linkleri inceler ve kontrol eder. Kaliteli backlinklere sahip siteleri arama sonuçlarında üst sıralara çıkarırken, backlinkleri manipüle eden ve filtreye takılacak kadar yapay backlinkler alan siteleri arka sayfalara atar.

Penguen algoritması gereği sitenize backlink çalışmaları yaparken dikkatli ve özenli davranmalısınız. Niceliğe değil, niteliğe önem vermelisiniz. Backlink aldığınız sitelerin de arama sonuçlarında üst sıralarda çıkan, Google nezdinde itibarlı siteler olmasına dikkat etmelisiniz.

Hummingbird Güncellemesi

2013 yılında hayatımıza giren Hummingbird algoritması, kullanıcıların arama sorgularına anlamaya yönelik bir güncellemedir. Kullanıcıların yaptığı aramaya odaklanarak gerçekten ne aradığı ile ilgili varsayımlarda bulunur. Örneğin “İstanbul’un en iyi pizzacısı” diye bir arama yaptığınızda, yapığınızda aramada restoran kelimesi geçmemesine rağmen Hummingbird bunu da aradığınızı varsayarak arama sonuçlarında “İstanbul’un en iyi pizza restoranı” sorgusunu da gösterir.

Hummingbird algoritmasını lehinize çevirmek için çözüm odaklı ve kullanıcıların sorularına yönelik içerikler üretmek faydalı olabilir.

Pigeon Güncellemesi

Pigeon, Google’ın yerel arama algoritmasıdır. Arama sorgularını Google haritalar ve yerel dizinler ile bütünleştirir. Böylece konum tabanlı aramalar yaparak kullanıcıya en yakın mekan ve işletmeleri üst sıralara taşır. Örneğin “pizza restoranları” diye arama yaptığınızda arama sonuçlarında ilk olarak size en yakın restoranları göstermeyi amaçlar.

Pigeon algoritması daha çok mekan ve işletmeler için geliştirildiğinden biz bloggerları olumlu veya olumsuz etkileyen bir durum söz konusu değildir.

Son Sözler

Bir yerde duyduğunuzda veya okuduğunuzda yabancılık çekmeyin diye Hummingbird ve Pigeon’dan da bahsettim ancak bir blogger olarak sizin için en önemli 2 güncelleme Panda ve Penguen güncellemeleridir. bunun için de yapmanız gerekenler temel şeyler kaliteli sitelerden link almak, kaliteli içerikler üretmek ve bu içerikleri Google’ın anlaması için gerekli ayarları yapmaktır.


Konu ile ilgili şu kaynaklardan faydalanabilirsiniz:

Monday, March 21, 2016

ŞU AN BLOGUMDA KULLANDIĞIM AÇILIR MENÜ KODLARI

Blog yayınlarınızın karmaşadan kurtulup daha derli toplu olması için açılır menü eklemeniz çok faydalı olacağı kanısındayım. Şu an bu blogumda kullandığım açılır menü kodlarını paylaşıyorum.
Böylece blogda gezinti daha akıcı ve daha kolay olmasını sağlanmış olacaktır.
Ziyaretçiler aradığını çok daha kolay bulabilecekler. Sayfalarınız daha çık tıklamış olacaktır.
Daha düzenli ve profesyonel bir görünüm kazanmış olacak blogunuz.



Neyse dostlarım uzatmadan anlatıma geçelim :)

Bildiğiniz gibi Blogger'a giriş yapıyoruz.
Şablon sekmesine tıklayıp, HTML'yi Düzenle diyoruz. Sonrasında blogun kodlarına ulaşmış oluyoruz. Burada CTRL+F tuşları yardımıyla aşağıdaki kodu buluyoruz;

]]></b:skin>

Bulduğumuz bu kod satırının hemen üzerine aşağıdaki stil kodlarını ekliyoruz.


Hemen devamında yine ctrl+f tuşlarını kullanarak aşağıda belirttiğim kod satırını buluyoruz;

<div class='tabs-outer'>

Hemen üstüne HTML kodlarını yani menülerimizin olduğu kodları ekliyoruz. Sonrasında şablonu kaydetmeyi unutmayın.


Sevgili arkadaşlar işlemimiz bu kadar. Açılır menümüz blogumuza eklenmiş oldu.
Takıldığınız yerler olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.Yardım ederim.
Sevgiyle kalın...

Sunday, March 20, 2016

Twitch'de Sesli Bağış Nasıl Yapılır ?





twitchde sesli bağış nasıl yapılır
sesli bağış





Twitchde Bagisları Sesli Okutmak






bu videomuzda canlı yayın yaparken tiwtchde gelen bagıs mesajlarını ekranda sesli olarak nasıl okuturuz bundan bahsedicez videomuzu asagıdan izleyebilirsiniz...
















Php DErsleri 14 Dizi Fonksiyonları





dizi fonksiyonları
dizi fonksiyonları



Php İle Dizi Fonksiyonlarının Kullanımı



bu videomuzda diziler için kullanılan bazı fonksiyon ları anlattık bu fonksiyonlar kesinlikle bilinmesi gerekir site kurarken cokca kullanıcaz bildiğiniz gibi yakında php ile web sitesi kurucaz ogrendiğimiz bilgilerle ve bu anlatıgımız derslerdeki herseyi kullanıyoruz hemen hemen iyi seyirler videomuz asagıdadır...







Php Dersleri 13 Diziler ve foreach kullanımı





diziler
diziler



Php'de Dizilerin Kullanımı



bu videomuzda dizilerden bolca bahsedicez ve dizilerle ile konuları nasıl listeleyebiliriz bunlardan bahsedicez ve son dongumuz olan foreach dongusundende bolca bahsedicez arkadaslar videomuzu asagıdan izleyebilir kanalımıza abone olarak bize destek olabilirsiniz...









Saturday, March 19, 2016

İnternet Neden Yavaşladı?

Aslında internet yavaşlamadı deniliyor Google , Youtube ve Gmail de sorun olduğu belirtiliyor ama diğer tarayıcılarda da aynı problem var.

Bu hatalar bazı sitelerde hata yanıtları veriliyor "Google Ana Makinesine Ulaşılamıyor." ancak url çubuğunda haber siteleri ve farklı siteleri açılıyor.

Türkiye, internet ile ilgili bir problemle daha karşı karşıya. Bugün saat 14.00’den itibaren Alphabet servisleri Google, Gmail, Youtube gibi sitelere giriş yapmaya çalışan kullanıcılar söz konusu sitelere giriş yapamadılar. Türkiye genelinde yaşandığı ifade edilen olay ile ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmamış durumda. Kullanıcılar sorunlarını dile getirmek için internet sağlayıcıları ile irtibata geçtiklerinde ise, “sistemin bakım halinde” olduğu ifadesi ile karşılaştılar.

Bu durumu kısa zamanda onaralacağı söylendi.

Wednesday, March 16, 2016

Google Adwords

Merhaba bu konuda kısa bir şekilde bahsedeceğiz.Sizi sıkmadan önemli olanları ve altlarını çizerek anlatacağız.




Google Adwords u tavsiye ederiz.
Sebebi ise Google Adwords'u neredeyse bütün firmalar kullanıyor.Youtube ta ve normal sitelerde reklamlarınızı ufak bir miktar ile başlayıp büyütebilirsiniz.Müşterileriniz yani hızla artacaktır.Reklam tbm yani gösterim başına paranızı , tıklama başına paranızı siz ayarlayabilirsiniz sadece sonuç aldığınız da ödersiniz.20-30 TL ile başlamanızı tavsiye ederim.444 5674 numarası ile 7/24 ulaşabilirsiniz.

Tüm ödemeleri ve tıklamaları görebilirsiniz yayıncılar hile yaptığında direk hesabını kapatırlar ve paranızı vermezler müşterilerine oldukça ilgilidir.Belli alanları bile ayarlayabilirsiniz mesela Kadıköy de işletmeniz ve sadece çevrenizi istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.

İsterseniz reklamınızı kendiniz hazırlayın isterseniz Google Adwords ekibi hazırlasın.

Google Adwords Sitesi

Hangi Antivirüs Programını Kullanmalıyım? (2016)

Arkadaşlar teknoloji hackerlar sayesinde hızlıca gelişiyor.Hackerların önüne geçilince bir sürü virüs dosyaları ile karşılaşıyoruz.Bu yazımızda sizlere hangi virüs programını kullanmalıyım sorusunu yanıtlayacağız.



  • Kaspersky :  İsimi çok duyulmaz ama en güçlü antivirüs programlarından biridir.Her bilgisayarda olması gereken programdır.Programın sitesi ...











  • Norton Security : Aslında güzel bir programdır ama ücretli olduğundan çok kullanılmıyor.










  • Avast : Avast her bilgisayarda en çok kullanılan programlar listesine girmektedir.Crack dosyalarını virüs olarak görür ama virüsleri göremez öyle bir programdır.Ama taramaları iyi yapıyor.


Programın sitesi







  • Comodo : Yazılımcılar ve firmalarda kullanılmasını tavsiye ettiğimiz programdır.

Windows Arama Çubuğu Sorunu

En çok görülen sorulardan biri de windows arama çubuğu sorunudur.Bu hatayı hemen ve kolay şekilde onarabilirsiniz.

İlk olarak en çok yada zaten windows 10 da bu hata gözükür.Ve bilmeyenler hep bilgisayarını tekrar başlatır.Bu hatanın çözümü sadece altta ki çözüm yolu ile çözebilirsiniz sorunuz olursa yorum yapınız.




  • Görev Yöneticisini Açıyoruz.(Alt sekmeye sağ tıklayıp seçiniz./Klavyeniz de ki windows simgesi ile X karakterine basınız./CTRL+ALT+DELETE ile görev yöneticisini açabilirsiniz.)

  • İşlemler sekmesinden arama işlemini sonlandırın.Sonlandırılmayacak ama yine de yapınız.
  • Sonra Dosya sekmesini tıklayın yeni görev çalıştır ' a tıklayıp arama yazın ve hata ekranı vericek endişelenmiyin bunuda kapatın.
  • Artık arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

Dwm exe çalışmayı durdurdu hatası

Arkadaşlar dwm exe hatasını sıksık alıyorsunuz ve habire ekrana geliyor peki bu hata nasıl çözülür onu anlatacağım.

İlk olarak aşağı da yazılanları uygulayınız.

  • Windowsta arama çubuğuna çalıştır yazınız.
  • Ardından bu yazıyı kopyalayınız "msconfig" bunu aratıyoruz ve karşımıza bir ekran geliyor.
  • Resimde ki gibi yapınız.

Resimler deki mavi ile işaretli yerleri tıklayınız.


Ve bilgisayar tekrar başlayacaktır sorunumuz düzelmiştir.





















Monday, March 14, 2016

Site Logosu Nasıl Yapılır ?





logo yapımı
logo




Site Logosu Yapmak


bu videomuzda en kolay bir sekilde site logosu nasıl yapılır bunu anlattım videoyu asagıdan izleyebilir kanalımıza abone olarak yeni gelismelerden haberdar olabilirsiniz iyi seyirler videoyu asagıdan izleyebilirsiniz....







Php Dersleri 12 Switch,Case Kullanımı





Php İle switch,case
switch,case





Php Dersleri Switch ve Case kullanımı






bu videomuzda sitelerde en cok kullanılan switch,case yapısını gorucez en cok nerde kullanılır diye sorucak olursanız bir sayfayi baska bir sayfaya gitmeden gostermek istersek yani butun işlemler aynı sayfada donmesini sitersek switch case kullabiliriz ve switch casein daha hızlı oldugu söleniyor bu işlerde aynı işi if elsede gorebiliyor ama tamamen farklı dallar hız olarak butur işlemlerde switch case kullanılıyor yıllardır gelistirilen wordpress ve data life engine scriptlerinde bunu gormek mumkun hocam neden bahsediyosun diye sorucaksınız simdi videoda daha iyi anlıcaksınız aşağıdan videomu izleyebilirsiniz...



















Php Dersleri 11 while döngusu





while
while dongusu




PHP'DE WHİLE DÖNGÜSÜ KULLANIMI



Bu videomuzda php'de sık sık kullanıcamız bir dongu olan while dongusunu inceledik ve kullanımı orenklerle anlattık unutmayınki donguler olmadan birden fazla veriyi hiçbir sekilde listeleyemessiniz donguler her yerde kullanılır en basitinden konuları listelemek gibi videomuzu asagıdan izleyebilirsiniz kanalımıza ugrayarak diğer videolara ulasabilirsiniz...
















Saturday, March 12, 2016

Bütün Herseyi Yapabileceğiniz Wordpress Eklentisi





shortcodes eklentisi
shortcodes


Harika Wordpress Eklentisi



Bu videomuzda wordpresin mukemmel eklentisi nasıl indirilir kurulur nasıl calısır hepsini anlattık bu eklenti sayesinde tab menuler ozel konular konu içi slayt resimler özel indirme butonları light boxlar yani bir suru özelliği var aradıgınız her özellik bu eklentide mevcuttur videoyu asagıdan izleyebilir kanalımıda zitaret edebilirsiniz eklenti indirilmesi videoda anlatılmıstır...















Php Dersleri 10 For Döngüsü Kullanımı





php for döngüsü
donguler


Php Dersleri For Döngüsü



bu videomuzda dongulere giris yapıyoruz bazı arkadaslarımız hocam neden video yazarak anlatsana diyolar en iyi anlatım videodır hem goruyosunuz hem duyuyosunuz arkadaslar donguler cok önemli bir programlama yapısıdır kesinlikle ogrenilmesi sarttır...










Php Dersleri 9 Operatörler







PHP ÖPERATÖRLER
OPERATORLER




PHP ÖPERATÖRLER



bu videomuzda phpdeki butun opretorleri gorucez arkadaslar operator nedir diye sorucak olursanız toplama cıkarma carpma gibi matematiksel işlemler bildiğiniz gibi php web tabanlı bir programlama dilidir ve programlama dilleri %100 maetimatiksel işlemler içerir kullanıma baglı tabiki yapıcanız projeye baglı neyse fazla uzatmayalım videoyu asağıdan izleyebilirsiniz...










Thursday, March 10, 2016

Blogger Sayfa Numaralandırma Eklentisi

Normalde Blogger bloglarda sayfalar arasında geçiş yapmak için önceki kayıtlar – sonraki kayıtlar linkleri kullanılır. Örneğin her bir sayfada 5 kayıt göstermeyi seçtiyseniz blgunuzun ana sayfasında en son yayınladığınız 5 yazınız görünür. Ondalardan önce yayınladığınız 5 yazınızı görmek için de önceki kayıtlar linkine tıklanır.

Fakat Blog Hocam’da ve bazı bloglarda göreceğiniz gibi önceki kayıtlar – sonraki kayıtlar linklerinin yerinde numaralar var. Sayfalar numaralandırılarak ziyaretçinin blogda dolaşması kolaylaştırılmıştır.

Bu yazıda 2016 yılının teknolojisine uygun, HTML5 uyumlu olan Blogger sayfa numaralandırma eklentisini blogunuza nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım.

blogger sayfa numaralandırma eklentisi


!!! Eğer kodlar konusunda deneyimli değilseniz her ihtimale karşı şablonun yedeğini almanızı öneririm.

1. Adım: İlk olarak eklentinin CSS kodlarını şablona ekleyeceğiz. Bu kodlar üzerinde oynama yaparak eklentinin renklerini ve yazı boyutlarını değiştirebilirsiniz. CSS kodlarını şablona eklemek için Blogger kumanda panelimize gidip Şablon > HTML’yi Düzenle diyerek şablonumuzun kodlarının olduğu bölümü açacağız. Burada Ctrl+F tuş kombinasyonunu kullanarak açılan aram kutusunun da yardımıyla  <b:skin>...</b:skin> yazan bölümü bulup 1 kez tıklayacağız. Böylece o bölüm genişleyecek ve tüm CSS kodları gözükecek. Ardından </b:skin> kodunun hemen üzerine şu CSS kodları yapıştıracağız.

/* Blogger Sayfa Numaralanadırma Eklentisi – Blog Hocam*/
.navipager{clear:both;margin:0;text-align:center;font-weight:bold;color:#fff !important;}
.navipager span,.navipager a{padding:5px 15px;margin-right:3px;display:inline-block;color:#fff !important;background-color:#9cd9d5;line-height:1.6em}
.navipager .current{color:#fff !important;background-color:#9cd9d5;}
.navipager .current,.navipager .pages{color:#fff !important;background-color:#9cd9d5;}
.navipager a:hover{color:#fff !important;background-color:#f1583b;}
.navipager .pages {margin:0 -1px 0 0}



2. Adım: Şimdi yine şablonun kodlarında <b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Kayıtları' type='Blog'> satırını bulup bunun hemen altına şu kodları ekleyeceğiz.
 
 <b:includable id='navi-pager'>
<div class='navipager'>
<script type='text/javascript'>
var pageNaviConf = {
perPage: 7,
numPages: 5,
firstText: &quot;Başa Git&quot;,
lastText: &quot;Sona Git&quot;,
nextText: &quot; &#9658; &quot;,
prevText: &quot; &#9668; &quot;
}
</script>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
function pageNavi(o){var m=location.href,l=m.indexOf("/search/label/")!=-1,a=l?m.substr(m.indexOf("/search/label/")+14,m.length):"";a=a.indexOf("?")!=-1?a.substr(0,a.indexOf("?")):a;var g=l?"/search/label/"+a+"?updated-max=":"/search?updated-max=",k=o.feed.entry.length,e=Math.ceil(k/pageNaviConf.perPage);if(e<=1){return}var n=1,h=[""];l?h.push("/search/label/"+a+"?max-results="+pageNaviConf.perPage):h.push("/?max-results="+pageNaviConf.perPage);for(var d=2;d<=e;d++){var c=(d-1)*pageNaviConf.perPage-1,b=o.feed.entry[c].published.$t,f=b.substring(0,19)+b.substring(23,29);f=encodeURIComponent(f);if(m.indexOf(f)!=-1){n=d}h.push(g+f+"&max-results="+pageNaviConf.perPage)}pageNavi.show(h,n,e)}pageNavi.show=function(f,e,a){var d=Math.floor((pageNaviConf.numPages-1)/2),g=pageNaviConf.numPages-1-d,c=e-d;if(c<=0){c=1}endPage=e+g;if((endPage-c)<pageNaviConf.numPages){endPage=c+pageNaviConf.numPages-1}if(endPage>a){endPage=a;c=a-pageNaviConf.numPages+1}if(c<=0){c=1}var b='<span class="pages">Sayfa '+e+' / '+a+"</span> ";if(c>1){b+='<a href="'+f[1]+'">'+pageNaviConf.firstText+"</a>"}if(e>1){b+='<a href="'+f[e-1]+'">'+pageNaviConf.prevText+"</a>"}for(i=c;i<=endPage;++i){if(i==e){b+='<span class="current">'+i+"</span>"}else{b+='<a href="'+f[i]+'">'+i+"</a>"}}if(e<a){b+='<a href="'+f[e+1]+'">'+pageNaviConf.nextText+"</a>"}if(endPage<a){b+='<a href="'+f[a]+'">'+pageNaviConf.lastText+"</a>"}document.write(b)};(function(){var b=location.href;if(b.indexOf("?q=")!=-1||b.indexOf(".html")!=-1){return}var d=b.indexOf("/search/label/")+14;if(d!=13){var c=b.indexOf("?"),a=(c==-1)?b.substring(d):b.substring(d,c);document.write('<script type="text/javascript" src="/feeds/posts/summary/-/'+a+'?alt=json-in-script&callback=pageNavi&max-results=99999"><\/script>')}else{document.write('<script type="text/javascript" src="/feeds/posts/summary?alt=json-in-script&callback=pageNavi&max-results=99999"><\/script>')}})();
        //]]>
</script>
    </div>
    </b:includable>
 
 
3. Adım: Son olarak <b:include name='nextprev'/> kodunu bulup siliyoruz ve bunun yerine şu kodları yapıştırıyoruz.
 
    <b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
        <b:include name='navi-pager' />
        <b:else/>
        <b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'>
            <b:include name='navi-pager' />
        </b:if>
    </b:if>
 
 

!!! Eklentinin düzgü çalışması için dikkat etmeniz gerekin önemli bir nokta var. Her sayfada kaç yazı görünmesini istiyorsanız 2. adımdaki kodlarda kırmızı ile gösterdiğim yere o sayıyı yazıyorsunuz. Ardından Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Blog Kayıtları > Düzenle yolunu takip ederek ana sayfadaki kayıt sayısı bölümüne aynısını yazıyorsunuz.

Tuesday, March 8, 2016

Blogcular İçin Süper Hizmetler

Blogunuz için çok düşük fiyatlara çok güzel hizmetler bulabileceğiniz bir platformu tanıtmak istiyorum.

Sitenin ismi Bionluk. Adından da tahmin edeceğiniz gibi bi onluk yani 10 TL karşılığında çeşitli freelance kullanıcıların yer aldığı bir platform ve gerçekten aklınızın ucundan bile geçmeyecek hizmetler satın alabiliyorsunuz.

blogger hizmetleri


Sitenin İşleyişi Ve Güvenilirliği

İşinize yarayacak bir hizmet bulduktan sonra satıcı ile görüşmeler yapılır ve işin bedeli sistemin havuzuna aktarılır, direkt kullanıcıya değil. Siz işi teslim alıp onayladıktan sonra havuzdan satıcının hesabına aktarılır. Böylece satıcının sizin dolandırma veya kandırma riski sıfırdır.

Örnek teşkil etmesi açısından bloggerlar için faydalı olduğunu düşündüğüm birkaç hizmetten bahsetmek istiyorum.

SEO Hizmetleri

SEO çalışmalarında kapsamında backlink kazanmak ve blogunuzun tanıtımını yapmak için forum ve sözlük tanıtımı, backlink paketleri, SEO danışmanlığı, SEO analizi gibi hizmetler bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Tanıtımları

Bu kategori altında blogunuzun tanıtımını on binlerce takipçisi olan Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarında tanıtacak hizmetleri bulabilirsiniz.

Logo Tasarımı

Blogunuz için yüksek çözünürlüklü, vektörel ve profesyonel logo ve banner tasarımları yaptırabilirsiniz.

Wordpress Hizmetleri

Wordpress kurulumundan tasarıma, teknik destekten ayarlara kadar pek çok Wordpress hizmeti bulabilirsiniz.

Makale Hizmetleri

Blogunuza içerik üretecek zamanı bulamadığınızda kullanmak üzere, özgün içerik ve makale hizmetleri bulabilirsiniz.

Animasyon Hizmetleri

Blogunuzun daha dikkat çekici olması için size özel animasyonlar, introlar, video tanıtımları gibi oldukça profesyonel çalışmalar yaptırabilirsiniz.


Üye Olun, Hizmet Satın - Hizmet Alın

Siteyi gezdiğinizde, verdiğim örneklerin dışında ilginizi çekecek daha pek çok hizmet ve ürün olduğunu fark edeceksiniz. Üstelik siz de bir profil oluşturarak kendi hizmet veya ürünlerinizi sunabilir, para kazanabilirsiniz.

Unutmayın, hizmet satın almak veya satış yapabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir.

Bionluk.com’da satış yapan BH Takipçileri!

Sizin de bionluk.com’da profiliniz varsa ve satış yapıyorsanız linkini yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Friday, March 4, 2016

Konuk Yazarlık Rehberi

Yeni bir blog açtınız ve blogunuzu insanlar tanıtmak mı istiyorsunuz? Blogunuzu kimse ziyaret etmiyor ve ziyaretçi sayınızı arttırmak mı istiyorsunuz? Google arama sonuçlarında düşük sıralardasınız ve Google’ın gözüne girmek mi istiyorsunuz?

Tüm bunları gerçekleştirmenize çok büyük faydası olacak harika bir yöntem var: Konuk Yazarlık (Nam-ı diğer Misafir Blogculuk)

Tabi bu sistemden fayda sağlamak için konuk yazarlık süreci doğru planlamalı, doğru yönetmelisiniz. Bu yazıyla da size konuk yazarlık sistemini doğru bir şekilde nasıl yöneteceğinizi anlatmaya çalışacağım.

1. Adım: Konuk Yazarlık Excel Tablosu

Blog araştırması yapmaya başlamadan önce elinizin altında basit bir excel tablosu olmasını mutlaka öneririm. İşinizi çok kolaylaştıracaktır. İsterseniz benim Google dökümanlar ile oluşturduğum aşağıdaki basit tabloyu kullanabilirsiniz.

konuk yazarlık tablosu


Bu tabloya konuk yazar olarak içerik göndereceğiniz blogları seçmenizi kolaylaştırması açısından bazı önemli metrikleri ekledim. Hepsini doldurmak, azaltmak veya çoğaltmak sizin elinizde.

Şimdi tablodaki metriklerden ve nasıl dolduracağınızdan bahsedelim.

  • Blog Yazarı: İlgili blogun sahibinin veya yazarının ismini mutlaka not alın. Kendisiyle iletişim kurarken “admin, hocam, kardeş, birader” gibi hitaplar yerine isim kullanmak ciddiye alınmanızı sağlayacaktır.
  • Blog URL: Buraya ilgili blogun adresini yazın.
  • E-Mail: Buraya ilgili biliyorsunuz ilgili blogun veya blog yazarının e-mail adresini yazın. Eğer blogda açıkça paylaşılmlış bir e-mail adresi yoksa iletişim formunun olduğu sayfanın URL’sini de yazabilirsiniz.
  • Takipçi: Buraya fikir vermesi açısından çeşitli mecralardaki takipçi sayılarını toplayıp yaklaşık bir sayı yazabilirsiniz. Örneğin GFC izleyici sayısı, Feedburner abone sayısı, Facebook, Twitter, Google+, Instagram gibi hesaplarındaki takipçi sayılarını toplayın.
  • Alexa: Buraya ilgili blogun Alexa sıralamasını yazın. Blogun popülaritesini görmek açısından fikir sahibi olabilirsiniz. Bir sitenin yerel ve global Alexa sıralamalarını görmek için tarayıcınızın adres satırına http://www.alexa.com/siteinfo/blogadresi yazmanız yeterli. Örneğin BH’nin Alexa verilerini buradan görebilirsiniz
  • PageRank: Artık eski önemini kaybetse de adettendir diye buraya ilgili blogun PageRank değerini girin. Fayda faydadır :) Bir sitenin PageRank değerini öğrenmek için şu aracı kullanabilirsiniz.
  • Trust Flow: Güvenilir sitelerden ilgili bloga verilen linklere tıklanma sayısıyla ilgili bir güven metriğidir.
  • Citation Flow: İlgili blogdan bahsedilme sayıları ile ilgili bir metriktir. TF ve CF benim önem verdiğim metriklerdir. Bir sitenin TW ve CF değerlerini öğrenmek için şu aracı kullanabilirsiniz.
  • Genel Puan: Şuana kadar ki değerlerden yolarak ilgili blogu değerlendirecek ve buraya belirlediğiniz bir puanı yazacaksınız. Örneğin değerleri çok yüksek bloglar 5 puan verip değer düştükçe 4-3-2-1 diye gidebilirsiniz. Önceliğinizi belirlemek için bu puanlamayı öneririm.
  • İletişim Kuruldu Mu?: Konuk yazar olmak istediğiniz bloglara karar verdikten sonra henüz mail göndermediğiniz için bu alanlara hayır yazın. İletişim için özenli mailler yazıp ilgili kişiye gönderdikten sonra burayı evet yazabilirsiniz.
  • Yanıt: İletişim mailleri gönderildikten sonra buraya bekleniyor yazın. Gelen yanıta göre burayı olumlu veya olumsuz olarak değiştireceksiniz. Eğer  hafta geçmesine rağmen cevap gelmediyse yeni bir mail daha yazın ve kişinin sosyal medya hesaplarından gönderdiğiniz maile yanıt beklediğinizi söyleyin. Hala cevap yoksa boş verin gitsin.
2. Adım: Blog Araştırması


Konuk yazarlık tablonuz hazır olduğuna göre artık blog araştırması yaparak tabloyu yavaş yavaş doldurmaya geçebilirsiniz. “Konuk yazar olacağım blogları nasıl bulacağım?” diyorsanız bunun için her yolu deneyeceksiniz . Başlayalım :)

  • Google Araması: Bazı bloglar konuk yazarlık sistemini aktif olarak kullandıklarından bloglarında böyle bölümler açıyorlar. Google’da “yazar ol , yazı gönder, konuk yazar, konuk yazarlık, misafir blogculuk” gibi aramalar yaparak çıkan sonuçlar arasında size uygun bloglar olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • YazarKafe: Bumerang bloglarından sadece platin üyelerin içeriklerini gönderebildiği YazarKafe ‘de içerik paylaşan blogları ziyaret ederek uygun bloglar olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Google Keyword Araması: Hedef anahtar kelimeler belirleyip Google’da “keyword blog” veya “keyword bloglar” şeklinde aramalar yaparak çıkan sonuçları inceleyebilir, uygun bir blog olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Dmoz: Dünya’nın en prestijli dizini olan DMOZ’de onlarca kategori arasında dolaşarak uygun blog olup olmadığına bakabilirsiniz.
  • Forumlar: Çeşitli forumlarda veya topluluklarda konu açarak konuk yazarlıktan, belirlediğiniz kriterlerdeki bloglara konuk yazar olmak istediğinizden bahsedebilir, ilgilenenlerin cevap yazmasını isteyebilirsiniz.
  • Kendi Blogunuz: Aynı forumlardaki gibi kendi blogunuzda bir post hatta sabit bir sayfa ile konuk yazarlık sisteminden ve belirlediğiniz kriterlerdeki bloglara konuk yazar olmak istediğinizden bahsedebilirsiniz.
Artık konuk yazarlık tablonuzda ve pek çok blog ve o blogların popülaritesi hakkında size  fikir verebilecek metrikler var. Artık konuk yazar olmaya karar verdiğiniz bloglarla iletişime geçebilirsiniz.

3. Adım: İletişime Geçin

Şimdi konuk yazar olmaya karar verdiğiniz bloglarla iletişime geçme zamanı. Çok sayıda mail göndereceğiniz için elinizin altında bir mail şablonu bulundurmanız ve sadece belirli yerleri değiştirerek mailleri hazır hale getirmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Mailinizin okunması, ciddiye alınması ve yanıtlanmasını istiyorsanız özenli ve açıklayıcı bir mail oluşturmalısınız. Bunun için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var;

  • Düzgün bir hitap şekli ve yazı dili kullanın. Laubali ve gayri ciddi cümleler kurmayın.
  • Gerekiyorsa konuk yazarlığın ne olduğundan, size ve o kişiye neler kazandıracağından kısaca bahsedin.
  • Nasıl bir içerik göndereceğiniz hakkında kısa ve etkili bilgiler verin.
Örneğin şu şekilde olabilir;

Merhaba ……… Bey/Hanım,

…….. blogunuzu keyifle okumakta ve eğer mümkünse blogunuza konuk yazar olarak katkıda bulunmak istemekteyim.

Konuk yazarlık hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; size özel hazırlanmış, SEO uyumlu, tamamen özgün, ………. konulu içeriği uygun bir tarihte yayınlanmak üzere size göndermek istiyorum. Siz benzersiz ve kaliteli bir içerik kazanırken ben de izin verdiğiniz ölçüde yazının 1-2 yerine veya yazını altında künye bölümüne kendi blogumun linkini yazarak kendimi okuyucularınıza tanıtma fırsatı bulacağım.

Eğer ilgilenirseniz en size özel içeriği incelemeniz ve uygun bulmanız halinde yayınlamanız  için size göndermek isterim.

Olumlu veya olumsuz yanıtınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar

……………

4. Adım: İçerik Hazırlayın

Yazınızın kabul edilmesi için özenli ve olabildiğince harika bir içerik hazırlamanız gerektiğini hatırlatmama gerek yok sanırım.

  • Öncelikle varsa blogun konuk yazarlık sayfasında belirtilen kurallara, yoksa mail trafiğinde sizden istenen ve mütabakata vardığınız kurallara mutlaka uymalısınız.
  • Yazınız, ilgili blogun konusuna ve hedef kitlesine uygun bir konuda olmalı ve daha önce bir benzeri yayınlanmamış olmalı.
  • Yazı içerisinde ilgili blogun diğer içeriklerine link vermek yazarın hoşuna gidecektir. Deneyebilirsiniz.
  • Yazıya ekleyeceğiniz görselin lisans haklarına mutlaka dikkat edin, lisans sorunu olmayan görseller kullanın.
  • Yazıyı yazmadan önce blogdaki diğer yazıları ve yorumları inceleyin. Blog takipçilerinin tarzı ve neye ilgi gösterdikleri konusuna fikir verebilirsiniz. Yazı dilini buna göre seçersiniz.
  • Yazının sonuna bir künye (yazar hakkında) bölümü koyun. Burada 2-3 cümle ile kendinizi tanıtarak blogunuza ve eğer mümkünse 1-2 sosyal medya hesabınıza link verin. Örneğin;

    Yazar Hakkında: Bu yazı; blog yazarlığı, blogger geliştirme, SEO, sosyal medya, dijital pazarlama konularıyla ilgilenen ve içerik üreten Serdar Kara tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını kişisel blogu olan Blog Hocam’da okuyabilirsiniz.
5. Adım: Takipçisi Olun

Yazınız yayınlandıktan sonra yazınıza elbette sahip çıkmanız gerekir. Zaman zaman kontrol ederek linklerde ve içerikte bir değişiklik yapılıp yapılmadığını kontrol edin. Ayrıca yazının yorumlarına abone olarak gelebilecek muhtemel yorumları yanıtlayın.

Bu yazınızı da kendi blogunuzda yayınladığınız yazılar gibi sosyal medya hesaplarınızda paylaşın ve mümkünse blogunuzun “hakkımda” veya uygun herhangi bir sayfasına koyun. Başka bir blogda olsa bile o içeriği siz ürettiniz ve o içerik sizin bir nevi referansınız.

1 haftalık, 1 aylık, 3 aylık gibi belli periyotlarda Google Analytics verilerinize bakarak hangi yazınızdan daha fazla trafik geldiğini kontrol edin. Böylece verimsiz blogları ayıklayarak  bir daha onlara içerik göndermekle uğraşmazsınız :)

Blog Hocam’a Konuk Yazar Olabilirsiniz

Konuk yazarlık yaparak blogunuz hit, SEO, takipçi gibi sorunlarına nasıl bir çözüm bulacağınızı anlatmaya çalıştım. Blog araştırması yapmaya başlamadan önce ilk konuk yazarlık deneyiminizi Blog Hocam’da yaşayabilirsiniz. Blog değerleri fena değildir :)

Blog yazarlarını ilgilendireceğini düşündüğünüz her hangi bir konudaki yazınızı Word dosyasına veya direkt maile yazarak bloghocam@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.